UNGBO: Yahya er veldig glad for å ha fått jobb på Ungbo i Kåfjord. Her står han sammen med daglig leder ved Ungbo, Einar Eriksen (t.v.). 
Foto: Olaug Rønsen
UNGBO: Yahya er veldig glad for å ha fått jobb på Ungbo i Kåfjord. Her står han sammen med daglig leder ved Ungbo, Einar Eriksen (t.v.). Foto: Olaug Rønsen

Yahya fra Syria deltok denne vinteren på AMO-kurset ved Nordtro, og nå er han ute i jobb.

AMO-kurset ved Nordtro ble i april avsluttet med gode resultater – halvparten av deltakerne er formidlet til arbeid og flere starter på utdanning eller annen aktivitet. Yahya fra Syria har gjennom Nordtro hatt praksis hos Ungbo i Kåfjord, og nå har han startet i lønnet arbeid ved bedriften.

– Jeg er svært glad for å ha fått jobb og jeg synes at jeg har fått mye hjelp i Norge etter at jeg kom hit. For litt siden kom også familien min til Kåfjord – jeg har stor familie og det er viktig at jeg kan forsørge dem, smiler han.

LES OGSÅ: Gode resultater for AMO-kurset ved Nordtro

Godt arbeidsmiljø

Ungbo er et boligselskap som holder til i Birtavarre, og formålet til bedriften er bygging, drift og utleie av boliger i kommunen. Arbeidsoppgavene til Yahya er oppussing, maling og vedlikehold av utleieboliger.

LES OGSÅ: Nordtro er godt i gang med AMO-kurset

Yahya snakket bra norsk når han startet praksis, men måtte lære et mer byggeteknisk språk. Da passet praksis fint. Yahya skryter av kollegaene i Ungbo, som er flinke til å forklare, har respekt for andre og er høflige. Det har vært rom og mulighet for læring.

– Det har vært litt vanskelig å lære nye ord, men jeg har spurt mye, sier han.

Yahya har allerede god erfaring fra tidligere, for i Syria drev han sitt eget malerfirma. Det er noen forskjeller på å male i Syria og i Norge, men erfaringen han har fra hjemlandet har vært viktig.

– Gjør en god jobb

Einar Eriksen, daglig leder i Ungbo, forteller at de kjente Yahya fra tidligere, da han hadde sommerjobb hos dem i fjor. Eriksen er fornøyd med innsatsen til Yahya og er glad for at de nå kan gi han jobb.

– Yahya er en likanes person og han glir godt inn i arbeidsmiljøet. Han gjør en god jobb og etter hvert som språket har blitt bedre, så har det også blitt enklere å kommunisere. Yahya er god på å male, og det er bra at han nå får enda mer erfaring innenfor håndverksyrket.

Eriksen tror det er viktig at Nordtro jevnlig følger opp både deltakere og arbeidsgivere.

– Jeg synes det har vært god oppfølging fra Nordtro – dere har vært innom arbeidsplassen ofte. Tett oppfølging er viktig både for å følge opp praksiskandidatene og arbeidsgiverne, sier Eriksen.