ENGASJERTE: Kursledere Haldis Sellevoll og Olaug Rønsen er svært fornøyde med resultatene etter AMO-kurset ved Nordtro. - Alle deltakerne har vært motiverte for å lære mer norsk og har hatt en positiv språklig utvikling. Motivasjonen har vært på topp for å gå ut i arbeid! sier Sellevoll.

AMO-kurset ved Nordtro er nå avsluttet med gode resultater – halvparten av deltakerne er formidlet til arbeid og flere starter på utdanning eller annen aktivitet.

Totalt deltok 14 mennesker bosatt i Nord-Troms på kurset. AMO-kurset er for personer med minoritetsbakgrunn som trenger å bli mer rustet for å komme ut i det norske arbeidslivet. Kurset ble startet opp høsten 2018 ved Nordtro, og har blant annet inneholdt interessekartlegging, kartlegging av lese-, skrive- og lytteforståelse, skriving av jobbsøknad og CV, undervisning om arbeidslivets spilleregler, bedriftsbesøk og praksis. Målet med AMO-kurset var å forbedre norskferdigheter i forhold til norsk arbeidsliv, og å få flest mulig ut i jobb.

LES OGSÅ: Yahya fikk jobb gjennom AMO

Nordtro er svært fornøyde med resultatet etter AMO-kurset og gleder seg over det flotte næringslivet vi har i Nord-Troms.

– Vi er helt overveldet over hvor positiv og inkluderende våre samarbeidspartnere i næringslivet er! Lederne bryr seg oppriktig om at folk skal få en sjanse i arbeidslivet, og lederne strekker seg ofte langt for å hjelpe folk i gang, sier Olaug Rønsen, veileder og kursleder for AMO.

Kursleder Haldis Sellevoll er enig.

– Jeg har opplevd AMO-kurset som veldig nyttig for deltakerne – det er viktig å få forståelse for norsk arbeidsliv, for eksempel at punktlighet og stabilt oppmøte kan være avgjørende i forhold til å skaffe seg lønnet arbeid. Alle deltakerne har vært motiverte for å lære mer norsk og har hatt en positiv språklig utvikling. Motivasjonen har vært på topp for å gå ut i arbeid!

Les også: Godt i gang med AMO-kurset