Vibeke Gamst (39) fra Nordreisa er ny fagsjef ved Nordtro jobbsenter.

Gamst har tidligere jobbet som veileder i flere år hos Nordtro, og i august tiltrådde hun som ny fagsjef. Hun er utdannet ergoterapeut og har senere videreutdannet seg innenfor karriereveiledningsfeltet.

– Jeg har gledet meg til å starte i jobben som fagsjef fordi det gir meg flere utfordringer og nye oppgaver, smiler Gamst.

Før Gamst startet som veileder i Nordtro, jobbet hun innenfor helse og omsorg. Hun har også jobbet i NAV, i butikk og i posten.

Skal levere gode resultater

Fagsjefen skal blant annet sikre at Nordtro jobbsenter holder god kvalitet på tjenestene som leveres, og at kravene fra NAV følges.

– Vi skal fortsette å levere gode resultater på tjenestene vi gir, også skal vi strekke oss til å bli enda bedre i arbeidet vårt, sier hun og legger til:

– Vi skal bli bedre på å bistå flere av våre arbeidssøkere inn i aktive løsninger, og vi skal være en naturlig samarbeidspartner for næringslivet i regionen i forhold til rekruttering av gode medarbeidere!

Nordtro er en av de ledende bedriftene på leveranse av tiltak i Nord-Troms.  Med unntak av VTA-tiltaket er Nordtro totalleverandør til NAV – som den eneste tiltaksleverandør i Troms fylke. I arbeids- og inkluderingsarbeidet ved Nordtro brukes det ulike metoder som grunnlag for å komme fram til gode løsninger for den enkelte deltaker.

– Vi jobber blant annet med å yte bistand til mennesker som trenger å gjøre endringer i egen karrierevei, eller har lite erfaring og trenger innpass i arbeidslivet. Årsaken til at noen faller utenfor arbeidslivet er ofte svært forskjellig og sammensatt. Resultatene viser at Nordtro er gode på formidling til arbeidslivet eller utdanning.

Stor økning i innsøkinger

Gamst forteller at det for tiden er stor økning i antall innsøkinger fra NAV til tjenestene Nordtro leverer.

– Vi ser at det er god bruk for oss, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi skal fortsatt være her og bistå de som har nedsatt arbeidsevne eller bistandsbehov for å komme tilbake i arbeid.

Strukturert og engasjert

Toril Aamo, daglig leder i Nordtro, gleder seg over at Gamst er ny fagsjef.

FORNØYD: Toril Aamo, daglig leder i Nordtro AS.

 – Vibeke var veldig motivert for stillinga, noe som er et glimrende utgangspunkt! Hennes største styrke er at hun kjenner arbeids- og inkluderingsbransjen ut og inn, og det er også en stor fordel at hun har arbeidserfaring fra NAV.

Aamo beskriver Gamst som strukturert, engasjert og sosial med et stort nettverk.

– Også har hun et godt lag med folk! Som Nordtro sin tidligere daglige leder sa; «Ingen kan si nei til Vibeke!», flirer Aamo.