Ny industri maskin
på plass i Sørkjosen

Nordtro Industri fornyer seg stadig. I vår var ny HF maskin i drift, og denne gang har en påbegynt fornying av maskinparken i den tradisjonstunge sømavdelingen

Rolf Hansen er produksjonssjef ved Nordtro Industri, og har arbeidet i stillingen i et år.  Industrien er organisert rundt hovedproduktene, slik at en finner en læravdeling, en høyfrekvens sveis avdeling, et lager og en sømavdeling i avdelingens eget bygg i Sørkjosen, Nordreisa.

«Innovasjonstanker fødes i møtet med andre, og derfor er vi aktive i utviklingsprosjekter.  Dette kan være sammen med eksisterende b2b-partnere, eller i ulike næringsprosjekt.  I tillegg til b2c-produktene våre så satser vi på havbruk og forsvar.  Innovasjonskraft er vår evne å sette tankene våre om til handling i avdeling.  Da må rett kompetanse og riktig maskinpark være på plass»

For å være en attraktiv underleverandør og for å fortsatt være i stand til å utvikle oss – og samtidig levere høy kvalitet – så må ha fokus på kompetanse.  I tillegg så må vår maskinpark være pålitelig for å unngå avbrudd i produksjon, men samtidig være tidsriktig og ha riktig kvalitet.   

«Innovasjonstanker fødes i møtet med andre!  Innovasjonskraft er vår evne å sette tankene våre om til handling i avdelingen.  Da må rett kompetanse og riktig maskinpark være på plass»

Den nye maskinen er en industriell symaskin av merket Dürkopp Adler, og er levert med heve- og senkebord.  Vi har i svært mange år brukt leverandøren Amatec til leveranse av symaskiner, samt til service av disse.  Etter snart 40 år med sømproduksjon så har Nordtro Industri god erfaring i hvilke maskiner som duger, og med hvem man skal anvende som samarbeidspartnere.  Skal en overleve som sømprodusent i Norge, så må man holde høy kvalitet.  Dette oppnås med å ha godt kvalifisert arbeidskraft, gode råvarer – og naturligvis godt produksjonsutstyr.

Vi har en dedikert og god stab i Nordtro Industri, og våre ansatte har lang erfaring med industriell produksjon for globalt krevende business-to-business-kunder.  I en tid hvor konkurranse fra lavkostland er stor, så har Nordtro Industri overlevd av flere årsaker.  Hovedårsaken er at man har en lojal og dedikert stab som leverer produkter av høy kvalitet. Og så har man vært god på å finne nisjer innen business-to-consumer-markedet.  Det er særlig hvor man har lav seriestørrelse at Nordtro Industri har utmerket seg med godt tilpassede ordrer – til rett pris.

Ansatte i Nordtros sømavdeling har høy kompetanse, og ser fram til fornyelsen av maskinparken
Reisateltet er utviklet og produseres i Sørkjosen
Laika Original Kløv - testvinner
Nordtro sine saltasker - en enkel løsning som passer godt til korte eller lange turer